tisdag 8 september 2015

Frågor till ''No och jag''

  • Huvudpersonen är Lou Bertignac. Hon är 13 år och bor i Paris. Hon har hoppat över några klasser, därför är hon yngst i sin klass. Lou är väldigt intelligent och en av de bästa eleverna i klassen.
  • Monsieur Marin är Lous lärare som är väldigt bestämd och lyhörd. Han har vissa åsikter om hur man ska klä sig och opassande klädesplagg. Jag tycker att Monsieur Marin verkar vara sträng men vill ändå elevernas bästa.
  • Lou lever i en svår miljö. Hennes familj blev ganska rörig efter hennes systers död, och är inte som den brukade vara.
  • Lou har en svår familjesituation. Hennes mamma är deprimerad och är inte sig lik. Hon varken pratar eller umgås med Lou längre. Hennes pappa försöker leva normalt men vet inte riktigt hur. Han är väldigt nedstämd och gråter i smyg. De är så sorgsna att de nästan glömmer Lou. Det verkar inte som att de bryr sig om henne. Egentligen så bryr de sig nog men ingen har någon ork längre.
  • Lous föredrag träffade nog alla på ett ett annat sätt. Hon tog upp känsliga saker och sådant som man kanske inte alltid tänker på. Att det finns människor runt omkring oss som lever som No, människor som är hemlösa. Jag tror att vi alla ser dessa människor men vissa väljer att titta bort. Vissa väljer att förtränga det och inte se. Men det är så verkligheten ser ut och därför ska vi lära oss att faktiskt se dem.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.